Programa Carnaval de Tarragona 2013

22/01/13

Dimarts, 5 de febrer: El ninot i  la ninota del Carnaval


10 h, Plaça de la Font. Bastiment de la Bota a càrrec de l’Associació per a la Conservació de Figures Festives, que cremarà la darrera nit.. Organitza: Associació per a la Conservació de Figures Festives12 h, Plaça de la Font.
Presentació del Ninot i la Ninota per l’Associació per a la Conservació de Figures Festives i els Sèquits del Rei Carnestoltes i de la Reina Concubina, a càrrec, respectivament, de les comparses Nou Ritme i Colours Fantasy - AV La Granja. Organitza: Associació per a la Conservació de Figures Festives20.00 h, seu de l’Agrupació fotogràfica de Tarragona, Governador González, 7, entresol 1a.
Inauguració de l’exposició fotogràfica i audiovisual Carnaval 2012. L’exposició romandrà oberta fins el divendres 2 de març Organitza: Agrupació fotogràfica de Tarragona
Dimecres, 6 de febrer: L’entrada a la ciutat del Carnestoltes i la Concubina


18 h, Teatre Metropol, en direcció al Teatre Tarragona. Acte d’inauguració del nou Palau per part del Carnestoltes i la seva Concubina. Seguidament, al mateix vestíbul del Teatre Tarragona i fins a les 19 h, us podreu fer fotos amb els Reis del Carnaval. Organitza: Comparses Nou Ritme i Colours Fantasy - AV La Granja19 h, Des del Teatre Metropol.
 Entrada a la ciutat del Carnestoltes XXXII, la Concubina XIX, els Sèquits i els concubinats respectius, acompanyats dels penons i estendards de les comparses que hi vulguin participar.

Itinerari: Rambla Nova, Sant Agustí i plaça de la Font. Organitza: Comparses Nou Ritme i Colours Fantasy - AV La Granja19.30 h, aproximadament, plaça de la Font.
Rebuda al Carnestoltes i la Concubina. Lliurament al Carnestoltes i la Concubina de la vara de comandament de la ciutat per part del consistori. A continuació, l’esperat Sermó del Carnestoltes i la Concubina. Organitza: Comparses Nou Ritme i Colours Fantasy - AV La Granja
Dijous, 7 de febrer: El Dijous Gras


9 h, Rambla Nova, davant de les Teresianes. Carnaval gastronòmic. Esmorzars de coca de llardons. Organitza: Colla La Bóta.9 h, Des del Teatre Metropol. El Tombet del Carnestoltes, la Concubina, concubinat i Sèquits reials per les diferents escoles i llars infantils. Organitzen: Comparses Nou Ritme i Colours Fantasy - AV La Granja. Patrocina: EMT.11 h, Interior Mercat Central.
Carnaval gastronòmic. Tast popular de la botifarra d’ou: quilos i quilos de carn, centenars d’ous, metres i metres de budells, i pebre carnestoltenc! Organitzen: Associació venedors del Mercat Central, Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les comarques tarragonines i Cansaladeria Bardolet.16 h, Rambla Nova, davant de l'OMAC. Carnaval gastronòmic. Berenar de coca de llardons. Organitza: Colla La Bóta.18 h, recinte firal, al costat de Renfe.
La Disfressa d’Or, passarel·la amb les disfresses individuals més espectaculars. Obertura de portes: 17.30 h.

Preu: 5 €. Venda d’entrades amb dret a seient numerat al web: www.ticketplus.cat (amb despeses de distribució) i a les botigues Arsis i Shiva Records (Tarragona); Qui’k (Reus). Màxim de 20 entrades per persona. Organitza: Musics From Tamarit i comparses del Carnaval. Col·labora: Cadena Dial20.00, recinte firal, al costat de Renfe.
Segona desfilada de la Disfressa d’Or.22.30, recinte firal, al costat de Renfe.
Tercera i última desfilada de la Disfressa d’Or. 
Divendres, 8 de febrer: El Carnaval dels petits, el Tombet i el Tomb del Rei i la Concubina


8 h, Mercat Central. Durant tot el matí, concurs de disfresses per als venedors, modalitats individual i col·lectiva. Organitza: Associació de Venedors del Mercat Central.9 h, Des del Teatre Metropol. Segona jornada del Tombet del Carnestoltes, la Concubina, concubinat i Sèquits reials per les diferents escoles i llars infantils. Organitzen: Comparses Nou Ritme i Colours Fantasy - AV La Granja. Patrocina: EMT.15.30 h, Rambla Nova davant del Teatre Metropol.
El Carnaval dels Petits. La Rueta de les escoles i llars d’infants, els Sèquits del Rei i de la Reinaa i els Grallers Maginets de l’Escola Municipal de Música. També hi poden participar els més menuts a títol individual en la fila oberta. Itinerari: Rambla Nova (des de davant del Teatre Metropol), Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.15.45 h, plaça de la Font.
Ball infantil a càrrec de la companyia La Trifulca, amb berenar popular per a tots els participants en la Rueta, amb coca i xocolata. Patrocina: Catering Service, Makro i Chocolates Valor.17 h, Plaça de l'Escorxador. Obertura del Village del Pajaritu. Un espai de reflexió, sàtira, xou i diversió amb una representació del nostre teixit social. Servei de glops i berenar tota la tarda. Música i ambientació per a tothom, amb molt d’entreteniment. Organitza: La Pipel Entertainment. Col·laboren: Les Tecletes i Genovesa Narratives Teatrals.17.30 h, Mercat Central.
Carnaval gastronòmic. Tast popular de la botifarra d’ou durant tota la tarda i fins exhaurir existències. Organitzen: Associació venedors del Mercat Central, Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les comarques tarragonines i Cansaladeria Bardolet.18.00 h: Des del Teatre Metropol.
Tomb del Rei Carnestoltes i la Concubina per les diferents seus socials. Organitza: Comparses Nou Ritme i Colours Fantasy - AV la Granja. Col·laboren: Amics de la Part Alta, AVV del Port, AVV La Unió, Club Vaixell, Escola de dansa i comparsa Grup Aerodance, Grup de dansa i comparsa Disc 45 i Som i serem.21 h, Teatre El Magatzem, c. Reding, 14.
 Xirigota Tarragona i Xirigota Reus presenten Déjame que te golpee y

los Yerba Buena. Música i humor. Una forma d’invitació a la reflexió des d’una perspectiva crítica, amb els ingredients més típics d’una xirigota. Espectacle en castellà. Preu: 3 € Organitza: Cooperativa Obrera22.30 h, Recinte Firal del Palau de Congressos, al costat de Renfe.
El concert de Carnaval amb Guevara i Antonio Orozco.

22.30 h: Guevara, pop (BCN)

24.00 h: Antonio Orozco presenta el seu disc Diez.

Preu: 20 €, anticipada; 25 €, a taquilla (2 hores abans de l’obertura portes). Venda d’entrades a partir del divendres 20 de gener a: www.ticketplus.cat (amb despeses de distribució) i a les botigues Arsis i Shiva Records (Tarragona); Qui’k (Reus). No es permet l’entrada als menors de 16 anys. Obertura de portes: 21:30 h Organitza: Musics From Tamarit. Col·labora Cadena Dial.23 h, Des de la plaça de les Cols
. Baixada reivindicativa del pilar caminant.No només per Santa Tecla es baixa el pilar caminant. Aquesta vegada, però, es baixarà d’una manera especial, reivindicativa, irònica. Vine a veure-ho i participa-hi! Recorregut: pl. de les Cols, c. Major, baixada Misericòrdia, c. Cós del Bou, baixada Pescateria, pl. del Rei, c. Santa Anna, local dels Xiquets de Tarragona. Organitza: Colla de Castellers Xiquets de Tarragona 23 h, des de la Plaça de les Cols.
Baixada reivindicativa del pilar caminant. No només per Santa Tecla es baixa el pilar caminant, aquesta vegada però, es baixarà d'una manera especial, reivindicativa, irònica... vine a veure-ho i participa+hi!!! Recorregut: Plaça de les Cols, c. Major, Baixada Misericòria, Còs del Bou, Baixada Peixateria, Plaça del rei, c. Santa Anna, Local Xiquets de Tarragona. Organitza: Colla de Castellers Xiquets de Tarragona24 h, carrer Santa Anna, 1. Local social dels Xiquets de Tarragona.
Festa amb DJs. Ampli servei de bar a preus populars. Organitza: Colla de Castellers Xiquets de Tarragona
Dissabte, 9 de febrer: La Rua de l’Artesania


8 h, Mercat Central. Durant tot el matí, segona jornada del concurs de disfresses per als venedors. Organitza: Associació de Venedors del Mercat Central.10.00 h, Plaça de l’Escorxador
, Obertura del Village Pajaritu. Estacionament i lluïment de les andròmines & conductors. Servei de glops i esmorzar tot el matí. Música i ambientació amb Bert i Biol Live Set. Organitza: La Pipel Entertainment10.30 h, Sant Salvador i Sant Ramon, des de davant l’edifici Telefónica.
Rua del barri. Organitza: AV de Sant Salvador i Sant Ramon. Col·laboren: Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, Aerodance, Grup People, Disc 45 i La Baldufa.11 h, Sant Pere i Sant Pau. Des de la Rambla. Rua pels carrers principals del barri. Itinerari: Rambla, pl. de la Sardana, camí del Pont del Diable i Centre Cívic. Organitzen: AV La Unió.11.30 h, Carnaval a Torreforta.
Desfilada de les comparses Colours Fantasy La Granja, Sinhus Sport, La Ballaruga, AV Riuclar, Associació de Pensionistes i 3a Edat de Torreforta, AV L’Albada, Centre Cívic de Torreforta, AV Campclar, Joves de Campclar i Associació de Jubilats de Campclar. Itinerari: c. Riu Fluvià, passant pels carrers Menorca, Gran Canària, Gandesa i Prades, per arribar finalment al c. Riu Fluvià. Organitzen: AV Progressista de Torreforta i Comparsa La Ballaruga.12 h, Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau.
Concurs de disfresses. Inscripcions 1h abans al mateix Centre Cívic. Organitza: AV La Unió.12 h, Plaça de l’escorxador.
8a edició de la cursa d’andròmines amb les disfresses més satíriques i flipants baixant amb la música de la Banda Estudi de Música. Deu categories, deu premis. Baixada individual i baixada popular. Enguany, amb novetats dins del circuit. Després de la baixada, The Party Tunes ens presenta el vermut musical més animat: un projecte impulsat pels DJs Octavi Lobo i Nauzet Jonay, components del col·lectiu Cienwatios.

Inscripcions a la botiga El lloro (Governador González, 18)

Informació: lapipelentertainment@gmail.com , al facebook, twitter, instagram, @lapipel.

Organitza: La Pipel Entertainment amb la col·laboració de Vermut Miró i altres entitats i empreses de la ciutat.16.30 h, avinguda Ramón y Cajal, davant de Parc Central i la Necròpolis.
Inici de l’arribada de les carrosses participants en la Rua, que quedaran exposades.18 h, des de l’avinguda Ramón y Cajal cap a la Rambla Vella.
La Rua de l’Artesania, amb les comparses, comparsers, carrosses, senyeres, penons i els Sèquits del Rei i de la Reina. Itinerari amb indicació horària aproximada de l’arribada de la capçalera: avinguda Ramón y Cajal, Rambla Nova (18.45 h) fins a l’alçada de Sant Agustí (19.30 h), plaça Verdaguer i Rambla Vella fins a Sant Francesc (20 h).23.30 h, carrer Santa Anna, 1. Local social dels Xiquets de Tarragona.
Festa de disfresses amb DJs. Si et vas perdre la festa d’ahir, avui tens l’oportunitat de gaudir amb nosaltres de la nit de Carnaval. Premis a les millors disfresses individuals i de grup. Ampli servei de bar a preus populars. Organitza: Colla de Castellers Xiquets de Tarragona24.00 h, Local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23.
 La nit jove del funky-soul dels 70.Si el que vols és ballar durant tota la nit amb el batec de la música negre que es ballava a les discoteques dels 70, t’hi esperem!. Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona0.30 h, Recinte Firal del Palau de Congressos, al costat de Renfe.
La revetlla de Carnaval amb DJs, sorpreses i més!. Preu: 5 €, anticipada; 6 €, a taquilla (2 hores abans de l’obertura de portes) (consumició mínima inclosa). Venda d’entrades a: www.ticketplus.cat  (amb despeses de distribució), i a les botigues Arsis i Shiva Records (Tarragona); Qui’k (Reus). Obertura de portes: 24.00 h. No es permet l’entrada als menors de 16 anys. Organitza: Musics From Tamarit, Col·labora: Cadena Dial
Diumenge, 10 de febrer: La Rua de Lluïment


19 h, des de la Rambla Nova (Font del Centenari) fins a Sant Agustí i la Rambla Vella. La Rua de Lluïment. La rua de les comparses més espectaculars, així com els Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina.20.30 h, Teatre El Magatzem, c. Reding, 14. Concert amb Xavi Reija Electric Trio. Banda que neix a Barcelona el 2008. El seu estil s'apropa al jazz rock o la fusió sense oblidar la tradició. Preu:10€Organitza: Aula de Músics de Tarragona. Col·labora: Cooperativa Obrera20.30 h aprox., Plaça de la Font
, Cloenda de la Rua de Lluïment: col·locació dels penons i estendards al balcó de l’Ajuntament i aparició estel·lar del Doctor Mistela amb la seva xeringota.Tot seguit, si encara et queden forces per ballar, nosaltres t’ajudarem a fer-ho a fer-ho. eDance.es et porta a la plaça de la font l'eDanceMob del Carnaval 2013. Apren-te la coreografia a través del web www.eDance.esOrganitza: eDanceGroup Projects & Events
Dilluns, 11 de febrer: Drag Queens


21 h, Teatre Metropol. 8è Certamen Drag Queens & Drag King. Inscripcions i bases: www.missdragqueen.com. Venda d’entrades a partir del dimecres 6 de febrer a les 09.00 h a: www.tarracoticket.cat (mitjà únic per a la venda de les entrades d’aquest espectacle) Preu: 8€Organitza: Amics de la Part Alta. Patrocinen: Tarragona Ràdio, Toca Peron i Perruqueria Mikel.
Dimarts, 12 de febrer: Dol, enterrament i crema


10 h, des del Palau, Teatre Metropol, i en direcció a la plaça del Mercat. Les esqueles: Mascarada del Dol —per la Colla La Bóta— i Ministrers del Camp i del LlampOrganitza: Colla La Bóta Patrocina: Casa Boada.17 h, vestíbul del Palau, Teatre Metropol.
Obertura de la casa mortuòria i vetlla del fèretre del Carnestoltes. Organitza: Colla La Bóta.20.45 h, Rambla Nova davant del Palau, Teatre Metropol.
Concentració de les comparses del dol, ploraneres, Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria, Colla Diables Voramar del Serrallo, timbalers diversos, Mascarada del Dol, els Cremallers de teia, els Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina, acompanyats musicalment per la Cobla de Ministrers de l'Escola Municipal de Música.21 h, Rambla Nova davant del Teatre Metropol.
Sortida dels Sèquits, i lliurament del testament del Carnestoltes al notari Llucifer del Ball de Diables de Tarragona.21.15 h, plaça de la Font.
Lectura del Testament del Carnestoltes per part de Llucifer, notari reial.21.40 h, plaça de la Font.
L’enterrament del Rei Carnestoltes amb la Crema del Ninot, la Ninota i la Bóta encesa pels Cremallers, L’Enterrament comptarà amb la presència de les comparses del dol, ploraneres amb carxofes i espelmes, Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria i Colla Diables Voramar del Serrallo, Mascarada del Dol, Cremallers, Sèquits del Carnestoltes i la Concubina, i la Cobla de Ministrers de l'Escola Municipal de Música.Tot seguit, plaça de la Font.
Veredicte del concurs de comparses i lliurament dels guardons, penons i cremallers: primer classificat, segon classificat i tretze tercers classificats ex aequo, a més dels de participació, constància i anècdota.23.50 h, aproximadament. Campanar de la Catedral.
Toc de Quera o entrada a la Quaresma  Font: Web del Carnaval de Tarragona

Comentarios


Escribe un comentario

Patrocinadores

Haz tu donativo

Tambien puedes ayudarnos económicamente realizando un donativo a través de la pasarela de pago de PayPal
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al navegar o utilizar nuestros servicios aceptas el uso que hacemos. Saber más