Programa de actos del carnaval 2008

23/01/08
Aqui teneis el programa de actos del carnaval de este año, para que no os perdais nada:Dissabte 26 de Gener. El Xarró.

Diumenge 27 de Gener. La visita de Reus.

Dilluns 28 de Gener. Els entreteniments

Dimarts 29 de Gener. La Bóta del Carnaval

Dimecres 30 de Gener. L’Entrada a la ciutat del Carnestoltes i la Concubina

Dijous 31 de Gener. Dijous Gras

Divendres 1 de Febrer. Carnaval dels Petits, Tombet i Tomb del Rei i la Reina

Dissabte 2 de Febrer. Rua de l’artesania

Diumenge 3 de Febrer. Rua de lluïment

Dilluns 4 de Febrer. Concurs de Drag Queens

Dimarts 5 de Febrer. Dol, Enterrament i Crema. El Dimarts de Dol més típic de Catalunya
Dissabte 26 de Gener. El Xarró. 9.30 h, plaça del Mercat. Carnaval gastronòmic. Encesa dels fogons.

Després de l’èxit de la convocatòria en dissabte de l’any passat, tornem a obrir la festa amb el Xarró, l’escudella del Carnaval de Tarragona, elaborada amb llegums i elements del porc.


11.30 h, plaça del Mercat. Carnaval gastronòmic. Inici de la 4a Xarronada, l’escudella del Carnaval de Tarragona. Oficiarà de mestre de cerimònies Pep Salsetes, cuiner, investigador de la cuina tradicional i reconeguda coquessa, que donarà la benvinguda i farà el primer tast.


Cada degustació inclou el plat de l’escudella de xarró, una broqueta de botifarra d’ou, fruits secs, vi del Camp de Tarragona, escorreguda de Chartreuse i l’ús de plats tèrmics i coberts. No s’admetran túpers ni carmanyoles. Preu: 2 €, o val inserit en l’edició de Més Tarragona els dies previs.


Hi haurà servei de taules per a la degustació.


12 h, plaça del Mercat. Concert de la Xarronada amb el grup de rumbes Ai, ai, ai! La revifalla de la rumba a casa nostra és a hores d’ara un fet. Ritmes càlids d’arrel amb una de les formacions que l’han reactualitzat, avui per assaborir el nostre Carnaval. Només necessiteu dos electrodomèstics: el ventilador i la maquinolandera.


Continuació de la Xarronada culinària fins a acabar existències.


12 h, Abacus, Gasòmetre, 32. Taller “Fes la teva disfressa”, per a nenes i nens de 3 a 12 anys. Organitza: Cooperativa Abacus.


arriba
Diumenge 27 de Gener. La visita de Reus. 12.30 h, plaça de la Font. A Tarragona manxen i a Reus enganxen. Les comparses de Tarragona reben la visita de les colles de Reus. Tot seguit, vermut popular ofert pels ganxets: esperem, doncs, que sigui generós!

Coorganitzen: Comissió del Carnaval de Tarragona i Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval.


arriba
Dilluns 28 de Gener. Els entreteniments 20 h, Teatre Metropol. Inauguració de l’exposició audiovisual i fotogràfica de l’Agrupació Fotogràfica amb imatges de l'edició anterior. També inauguració de l’exposició de cartells del Concurs 2008. Tast popular d’escorreguda de Chartreuse i de botifarra d’ou. Organitza: Agrupació Fotogràfica de Tarragona.


arribaDimarts 29 de Gener. La Bóta del Carnaval
10 h, plaça de la Font. L’Associació per a la Conservació de Figures Festives de Catalunya aixeca la Bóta, que serà cremada la darrera nit.

12 h, plaça de la Font. Presentació del Ninot i de la Ninota, per l’Associació per a la Conservació de Figures Festives i els Sèquits del rei Carnestoltes i la reina Concubina


arribaDimecres 30 de Gener. L’Entrada a la ciutat del Carnestoltes i la Concubina
19.30 h, mitja hora més tard que en anys anteriors, des del Palau del Carnestoltes i la Concubina, instal·lat al Teatre Metropol. Entrada a la ciutat del Carnestoltes XXVII, la Concubina XIV, els Sèquits i concubinats respectius de les comparses Disc 45 i Som i serem, acompanyades de la seva batocada reial Aiguardent Percussió, així com dels penons i estendards de les comparses que hi vulguin participar. No es perdrà el terrabastall la companyia d’espectacles Gog i Magog, amb els seus Freaks, extrets de les atàviques fires ambulants.

Itinerari: Rambla Nova, que recorreran amunt i avall, Sant Agustí i plaça de la Font.


20.15 h, plaça de la Font. Rebuda i salutació de la Mascarada de l’Entrada, integrada pel Taller de Dansa Màrmara, seguint l’antic costum dels boters, i actuacions dels Sèquits reials. Col·locació dels penons i estendards de les comparses vora la Bóta.


Tot seguit, investidura del Boter d’Honor 2008. Lliurament al Carnestoltes i la Concubina de la vara de comandament de la ciutat per part del consistori. Sermó del Carnestoltes i la Concubina.


20.45 h, aproximadament, plaça de la Font. Disparada dels vint-i-un morters pirotècnics i Tronada per la Pirotècnia Peñarroja del País Valencià.


arribaDijous 31 de Gener. Dijous Gras.

Durant tota la jornada, als forns i pastisseries, venda de les típiques coques de llardons.9 h, Rambla Nova, davant de les Teresianes. Carnaval gastronòmic. Esmorzars de coca de llardons. Organitza: Colla La Bóta.


9 h, des del Palau, Teatre Metropol, i fins a la tarda. El Tombet del Carnestoltes, la Concubina, concubinat, Sèquits reials i les seves batocades per les diferents escoles i llars infantils.


11 h, Rambla Nova. Carnaval gastronòmic. Tast popular de la botifarra d’ou: Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les comarques tarragonines i Cansaladeria Bardolet.


19.30 h, recinte firal, al costat de Renfe. La Disfressa d’Or, passarel·la amb les disfresses individuals més espectaculars. Obertura de portes: 18.30 h. Entrada amb invitació.


Recollida d’invitacions amb dret a seient numerat a partir de dimecres 30 de gener, a partir de les 11 h al Teatre Metropol, en l’horari de taquilles. Màxim de dues invitacions per persona.


21.30, recinte firal. Segon passi de la Disfressa d’Or. Després de l’extraordinari poder de convocatòria demostrat per les comparses en aquest acte, que va obligar a realitzar una segona funció, enguany ja es programa de bon començament. Obertura de portes: 21 h.


arribaDivendres 1 de Febrer. Carnaval dels Petits, Tombet i Tomb del Rei i la Reina

8 h, Mercat Central. Durant tot el matí, concurs de disfresses per als venedors, modalitats individual i col·lectiva. Organitza: Associació Venedors Mercat Central.

9 h, des del Palau, Teatre Metropol. Segona jornada el Tombet del Carnestoltes, la Concubina, concubinat, Sèquits reials i batocades, per a més escoles i llars infantils.


12 h, Mercat Central i voltants. Visita del Carnestoltes, la Concubina i tot el concubinat.


15.30 h, Rambla Nova. El Carnaval dels Petits. La Rueta de les escoles i llars d’infants, els Sèquits del Rei i la Reina, les petites bandes musicals Els Francolins i l’Aula de Música Tradicional de l’Escola de Música, i les batocades reials. També hi poden participar els més menuts a títol individual en la fila oberta.


Nou itinerari: Rambla Nova (des de la Font del Centenari), Sant Agustí i plaça Verdaguer.


15.45 h, plaça Verdaguer. Carnaval familiar. Ball infantil amb Vatua l’Olla. Berenar popular per a tots els participants en la Rueta, amb coca, xocolata i llesquetes amb botifarra d’ou.


17 h, durant tota la tarda, plaça del Mercat. Carnaval gastronòmic. Tast popular de la botifarra d’ou, iniciada pel Carnestoltes i la Concubina. Coorganitzen: Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les comarques de Tarragona i Cansaladeria Bardolet.


18 h, des del Palau, Teatre Metropol. Represa del Tomb del Carnestoltes, la Concubina, el concubinat, els seus Sèquits i les seves batocades. Tomb a la Rambla Nova i itinerari per les seus socials de les entitats carnestoltenques al centre de la ciutat i barris.


18.30 h, recinte firal, al costat de Renfe. Ball per a la canalla amb el grup Viri Virom. Realització de maquillatges per als més menuts per l’Escola Espallargas.


22.30 h, recinte firal, al costat de Renfe. Les cadenes Ser, 40 Principals, Dial i i la Comissió del Carnaval presenten Muchachito Bombo Infierno + grup convidat, en concert. Seguir el camí de la independència i de l’autogestió no és senzill, però a Jairo Perea l’esforç li ha valgut la pena. L’ex-Trimelón de Naranjus, després de l’exitós Vamos que nos vamos –amb 20.000 còpies venudes-, ara presenta la segona part de la seva anunciada”trilogia de quatre discos”: Visto lo visto. Mestissatge fornit amb swing, rumba, reggae, bossa, mambo i tumbao.


Venda de localitats a: www.ticktackticket.com, telèfon 902 15 00 25, pàgina web de Muchachito i les botigues Arsis (TGN), Quik (Reus) i Gong (Valls).


Preus: 15 € (anticipada) i 18 € (dia del concert).


arribaDissabte 2 de Febrer. Rua de l’artesania.
8 h, Mercat Central. Durant tot el matí, segona jornada del concurs de disfresses per als venedors. Organitza: Associació de Venedors del Mercat Central.

10 h, Sant Salvador i Sant Ramon, des dels Prefabricats. Rua del barri. Organitza: AV de Sant Salvador i Sant Ramon. Col·laboren: Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, Aerodance, Grup People, Disc 45 i La Baldufa.11 h, voltants del Mercat Central. Rituals rondes satíriques amb la Ronda dels Ferrer, els seus textos picants i versos carnestoltencs, fins a l’hora del vermut.


11 h, des de la plaça del Rei. 3a Baixada del Pajaritu. Cursa de carretons carrossa. Presentació dels participants, per iniciar la cursa en aquesta plaça, continuar per la baixada de la Pescateria i acabar al Cós del Bou (davant de la Colla Jove), en la modalitat clàssica (amb rodes de coixinets) i en la modalitat pajaritu. Inscripcions al Centre Cultural El Pallol (Antiga Audiència), o bé el mateix dia a la plaça del Rei abans de les 10 h. Organitza: La Colla Pajaritu. Col·laboren: Mapfre, Repsol YPF, Pinsos Soler, Vermut Yzaguirre, Xarcuteria Carme i Magí, Ruzafa.


11.30 h, Torreforta. Desfilada de la comparsa La Ballaruga. Organitza: AV Progressista de Torreforta.


12 h, Casa del Mar, carrer de Francesc Bastos. Concurs de disfresses. Categories: fins a 3 anys, de 4 a 8 anys, de 9 a 12 anys. Organitza: AV Verge del Carme. Col·labora: Papereria tècnica i informàtica París.


12 h, Abacus, Gasòmetre, 32. Carnaval familiar. Taller de màscares, recomanat per a nenes i nens de 5 a 8 anys. Organitza: Cooperativa Abacus.


12 h, local Colla Jove, baixada Pescateria. Carnaval familiar. Ball infantil de disfresses. Coorganitzen: Associació d’Amics de la Colla Jove / Colla Jove.


12.30 h, recinte firal, al costat de Renfe. Carnaval gastronòmic. Concert vermut. La Coixinera presenta des del Maresme els seus saraus amb aromes mediterrànies, una amalgama de les melodies d’arrel i els ritmes més actuals. Tast de Vermut Miró, Patates Geysel i Olives Plácido.16.30 h, avinguda Ramón y Cajal, davant de Parc Central i la Necròpolis. Inici de l’arribada de les carrosses participants en la Rua, que quedaran exposades a les 17.30 h.


18 h, des de l’avinguda Ramón y Cajal cap a la Rambla Vella. La Rua de l’Artesania, amb les comparses, comparsers, carrosses, senyeres, penons, la capçalera de foc —Ball de Diables, Drac, Bou i Víbria—, bandes Els Francolins i l’Aula de Música Tradicional de l’Escola Municipal de Música, batocades Aiguardent Percussió i els Sèquits del Rei i la Reina, amb les seves figures al·legòriques. Itinerari amb indicació horària aproximada de l’arribada de la capçalera: avinguda Ramón y Cajal, Rambla Nova (18.45 h) fins a l’alçada de Sant Agustí (19.30 h), plaça Verdaguer i Rambla Vella fins a Sant Francesc (20 h).24 h, recinte firal, al costat de Renfe. Cadena Cien i la Comissió del Carnaval presenten la revetlla de Carnaval. Les orquestres Girasol i Tremendos ens faran botar i ballar amb els ritmes més actuals. Serveis de guarda-roba i entrada amb consumició inclosa. A més, concurs de disfresses individuals, per parelles i per grups entre els assistents, que seran visionats entre les 24.30 h i les 2 h. El veredicte s’emetrà la mateixa nit. Premis: diferents lots de cava. Accés gratuït fins a les 24.30 h, fet que només permetrà sortir i entrar novament al recinte de manera gratuïta a partir de les 2 h. Preu a partir de les 24.30 h: 5 €, amb consumició inclosa.


arribaDiumenge 3 de Febrer. Rua de lluïment.
10 h, des del carrer Violant d’Hongria i fins al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau. Desfilada de la comparsa de Carnaval de La Unió. Organitza: AV La Unió.

11 h, Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau. Xocolatada. Organitza: AV La Unió.


11.30 h, Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau. Concurs de disfresses. Organitza: AV La Unió.


11.30 h, Palau, Teatre Metropol. 38è Concurs de Disfresses Infantils. Inscripcions al Teatre a partir de les 10 h. Organitza: Club Maginet.


12.30 h, parc fluvial del riu Francolí. Carnaval esportiu: 6è Concurs Olímpic de Llançament de Telèfons Mòbils. Llançadors, mòbils, jutges, rècords, trofeus…, tots els ingredients per a la gala esportiva més esbojarrada del país.


19 h, des de la Rambla Nova (Font del centenari), fins a Sant Agustí i la Rambla Vella. La Rua de Lluïment. La rua de les comparses més espectaculars, així com els Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina 2008. Els membres de les comparses entraran a la plaça de la Font per la Bocacalle.


20.30 h, aproximadament. Cloenda de la Rua de Lluïment: col·locació dels penons i estendards al balcó de l’Ajuntament i espectacular Vol del Doctor Mistela amb la seva xeringota, des de la façana municipal fins a la bóta monumental.


arribaDilluns 4 de Febrer. Concurs de Drag Queens

21 h, Palau, Teatre Metropol. 4rt Concurs de Drag Queens. Inscripcions: tel. 626 751 475 i www.missdragqueen.com. Organitza: Amics de la Part Alta. Patrocinen: Bon Rotllo, cervesa Rosita i enjoysalou. Preu: 3 €.

arribaDimarts 5 de Febrer. Dol, Enterrament i Crema. El Dimarts de Dol més típic de Catalunya.
10 h, des del Palau, Teatre Metropol, i en direcció a la plaça del Mercat. Les esqueles: Mascarada del Dol —per la Colla La Bóta— i Ministrers del Camp i del Llamp. Patrocina: Casa Boada.

17 h, vestíbul del Palau, Teatre Metropol. Obertura de la casa mortuòria i vetlla del fèretre del Carnestoltes, amb el Ninot i la Ninota, i obsequi del típic pa amb vi i sucre. Organitza: Colla La Bóta.


20.45 h, Rambla Nova davant del Palau, Teatre Metropol. Concentració de les comparses del dol, ploraneres, Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria, Colla Diables Voramar del Serrallo, timbalers diversos, Mascarada del Dol, els Cremallers de teia, els Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina —aquest segon, repartint el testament de la Reina— i bandes Els Francolins i Unió Musical.


20.45 h, des de l'Estàtua de Roger de llúria. Tabalada: concentració de timbals, caixes, bombos i altres instruments de percussió per acompanyar el Ball de Diables


21 h, Rambla Nova davant del Palau, Teatre Metropol. Sortida del Ninot i de la Ninota, amb els seus Sèquits i Cremallers, i lliurament del testament del Carnestoltes al notari Llucifer. Itinerari pel carrer Comte de Rius fins a la plaça de la Font.


21.15 h, plaça de la Font. Testament del Carnestoltes per part de Llucifer, notari reial.


21.30 h, des de la plaça de la Font. L’Enterrament del Carnestoltes amb les comparses del dol, ploraneres amb carxofes i espelmes, foc del Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria i Colla Diables Voramar del Serrallo, Mascarada del Dol, Cremallers, Sèquits del Carnestoltes i la Concubina, Ninot i Ninota, i bandes Els Francolins i Unió Musical. Itinerari: Cós del Bou, Pescateria, la Nau, Misericòrdia i plaça de la Font.


22 h, plaça de la Font. Carnaval gastronòmic. Sopar popular de coca amb recapte i llonganissa.


22.30 h, plaça de la Font. Espectacular castell de focs artificials i crema del Ninot i la Ninota dins la Bóta: diables, bèsties i Pirotècnia Peñarroja. Encesa de la Bóta per part dels Cremallers.


23 h, plaça de la Font. Veredicte del concurs de comparses i lliurament dels premis, penons i cremallers: primer premi, segon premi i tretze tercers premis ex aequo, a més dels de participació, constància i anècdota.


23.50 h, aproximadament. Campanar de la Catedral. Toc de Quera o entrada a la Quaresma: Campaners de la Catedral.


arribaFuente: La web del carnaval de Tarragona

Comentarios


Escribe un comentario

Patrocinadores

Haz tu donativo

Tambien puedes ayudarnos económicamente realizando un donativo a través de la pasarela de pago de PayPal
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al navegar o utilizar nuestros servicios aceptas el uso que hacemos. Saber más