Programa de actos del carnaval de Tarragona 2007

23/01/07
Aqui teneis el programa de actos del carnaval de este año, para que no os perdais nada:


Dissabte 10 de Febrer. El Xarró.

Diumenge 11 de Febrer. L'anada a Reus.

Dilluns 12 de Febrer. Els entreteniments

Dimarts 13 de Febrer. La Bóta del Carnaval

Dimecres 14 de Febrer. L’Entrada a la ciutat del Carnestoltes i la Concubina

Dijous 15 de Febrer. Dijous Gras

Divendres 16 de Febrer. Carnaval dels Petits, Tombet i Tomb del Rei i la Reina

Dissabte 17 de Febrer. Rua de l’artesania

Diumenge 18 de Febrer. Rua de lluïment

Dilluns 19 de Febrer. Concurs de Drag Queens

Dimarts 20 de Febrer. Dol, Enterrament i Crema. El Dimarts de Dol més típic de Catalunya
Dissabte 10 de Febrer. El Xarró.

9.30 h, plaça del Mercat. Carnaval gastronòmic. Encesa dels fogons. Donat el volum creixent d’aquesta diada gastronòmica, enguany passa al matí del dissabte anterior i es desdobla dels actes Tarragona-Reus del diumenge. El Xarró és l’escudella del Carnaval de Tarragona, elaborada amb llegums, fideus i elements del porc.

11.30 h, plaça del Mercat. Carnaval gastronòmic. Inici de la 3a Xarronada, l’escudella del Carnaval de Tarragona. Oficiaran de mestres de cerimònies Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que donaran la benvinguda i faran el primer tast.

Cada degustació inclou el plat de l’escudella de xarró, una broqueta de botifarra d’ou, fruits secs, vi del Camp de Tarragona, escorreguda de Chartreuse i l’ús de plats tèrmics i coberts. Preu: 2 €, o val inserit en l’edició de Més Tarragona els dies previs.

Hi haurà servei de taules per a la degustació.

12 h, plaça del Mercat. Concert de la Xarronada amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. L’humor i l’arrel presideixen la música d’aquests homes de les Terres de l’Ebre, que prometen salpebrar l’escudella amb un polsim picant, unes gotes de tendresa i els sabors de la terra.

Continuació de la Xarronada culinària fins a acabar existències.

12 h, Abacus, Gasòmetre, 32. Taller “Fes la teva disfressa”, per a nenes i nens de 3 a 12 anys. Organitza: Cooperativa Abacus.

19 h, parc de la Ciutat. Circ Cric. El 2005 la tropa comandada per Tortell Poltrona rebia a Tarragona el Premi Nacional de Circ que atorga la Generalitat de Catalunya. Ara presenta el nou espectacle d’aquesta temporada, un muntatge que compta amb la participació de vint artistes, amb especial importància de la música que, sota la direcció de Víctor Amman, intentarà delectar els espectadors que s’acostin a la vela. Funció d’estrena.

arriba
Diumenge 11 de Febrer. L'anada a Reus.

12 h, parc de la Ciutat. Circ Cric.

12.30 h, plaça del Mercadal de Reus. Visita de les comparses de Tarragona a la ciutat de Reus.

Coorganitzen: Federació d’Entitats Reusenques de Carnaval i Comissió del Carnaval de Tarragona.

18 h, parc de la Ciutat. Circ Cric.

arriba
Dilluns 12 de Febrer. Els entreteniments

20 h, Teatre Metropol. Inauguració de l’exposició audiovisual i fotogràfica de l’Agrupació Fotogràfica. També inauguració de l’exposició de cartells del Concurs 2007. Tast popular d’escorreguda de Chartreuse i de botifarra d’ou. Organitza: Agrupació Fotogràfica de Tarragona.

arribaDimarts 13 de Febrer. La Bóta del Carnaval

10 h, plaça de la Font. L’Associació per a la Conservació de Figures Festives de Catalunya aixeca la Bóta, que serà cremada la darrera nit.

12 h, plaça de la Font. Presentació del Ninot i de la Ninota, per l’Associació per a la Conservació de Figures Festives i els Sèquits del rei Carnestoltes i la reina Concubina.

arribaDimecres 14 de Febrer. L’Entrada a la ciutat del Carnestoltes i la Concubina

12 h, des del Teatre Metropol i fins a la plaça del Mercat. Teatre de carrer. La companyia Close Act (Holanda) presenta Saurus. El bestiari i la mitologia popular es donen la mà any rere any en el nostre Carnaval. Enguany Close Act n’ofereix la seva particular i sorprenent visió.


19 h, des del Palau del Carnestoltes i la Concubina, instal·lat al Teatre Metropol. Entrada a la ciutat del Carnestoltes XXVI, la Concubina XIII, la Mascarada de l’Entrada pel Taller de dansa Màrmara, els Sèquits i concubinats respectius de les comparses Aquí Hi Ha Marro i Aerodance, en les seves carrosses amb els Ninots al·legòrics, així com dels penons i estendards de les comparses que hi vulguin participar. La companyia holandesa Close Act els fa els honors amb les seves bèsties fantàstiques. Itinerari: Rambla Nova, Comte de Rius, Rambla Vella i plaça de la Font.

19.30 h, plaça de la Font. Rebuda i salutació de la Mascarada de l’Entrada, integrada pel Taller de Dansa Màrmara, seguint l’antic costum dels boters, i actuacions dels Sèquits reials. Col·locació dels penons i estendards de les comparses vora la Bóta.

Tot seguit, investidura del Boter d’Honor 2007. Lliurament al Carnestoltes i la Concubina de la vara de comandament de la ciutat per part del consistori, que l’agraeixen —o no— amb el Sermó.

20 h, aproximadament, plaça de la Font. Disparada dels vint-i-un morters pirotècnics i Tronada per la Pirotècnia Peñarroja del País Valencià.

arribaDijous 15 de Febrer. Dijous Gras.

Durant tota la jornada, als forns i pastisseries, venda de les típiques coques de llardons.

9 h, Rambla Nova, davant de les Teresianes. Carnaval gastronòmic. Esmorzars de coca de llardons. Organitza: Colla La Bóta.

9 h, des del Palau, Teatre Metropol, i fins a la tarda. L’AVE arriba de veritat a la ciutat de Tarragona: el Tombet del Carnestoltes, la Concubina, concubinat, Sèquits reials i la banda musical Tal Com Sona per les diferents escoles i llars infantils, en el nostre especial AVE.

11 h, Rambla Nova. Carnaval gastronòmic. Tast popular de la botifarra d’ou: Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les comarques tarragonines i Cansaladeria Bardolet.

19.30 h, recinte firal, al costat de Renfe. La Disfressa d’Or, passarel·la amb les disfresses individuals més espectaculars. Obertura de portes: 18.30 h. Entrada amb invitació.

Recollida d’invitacions amb dret a seient numerat a partir de dimarts 13 de febrer, a partir de les 11 h al Teatre Metropol, en l’horari de taquilles. Màxim de dues invitacions per persona.

22 h, Teatre Metropol. Cadena Cien, Més Tarragona, Canal Català Tarragona i la Comissió de Carnaval presenten Pata Negra en concert. Després de l’èxit de la seva gira de tardor, que els ha dut a Barcelona, Pamplona, Bilbao, Vitòria i Madrid, la mítica banda, ara refundada, arriba al Carnaval de Tarragona amb Rafael Amador al capdavant. Amb clàssics com Yo me quedo en Sevilla o Pata Palo i versions de Camarón de la Isla, el seu esperit continua intacte.
Entrada amb invitació, que distribuiran la Cadena Cien, Més Tarragona i Canal Català Tarragona, a partir del dia 5 de febrer. Màxim de dues invitacions per persona. Més Tarragona / Canal Català Tarragona: c/. López Pelàez, 9, 1er. De 9.30 a 13 h, i de 16.30 a 19 h. Previ lliurament del cupó inserit en les edicions de la setmana del 29 de gener. Cadena 100.

arribaDivendres 16 de Febrer. Carnaval dels Petits, Tombet i Tomb del Rei i la Reina

8 h, Mercat Central. Durant tot el matí, concurs de disfresses per als venedors, modalitats individual i col·lectiva. Organitza: Associació Venedors Mercat Central.

9 h, des del Palau, Teatre Metropol. Segona jornada del Tombet del Carnestoltes, la Concubina, concubinat, Sèquits reials i bandes musicals La Barcarola i Tal Com Sona, per a més escoles i llars infantils, avui amb dues unitats de l’AVE a la ciutat.

12 h, Mercat Central i voltants. Visita del Carnestoltes, la Concubina i tot el concubinat.

15.30 h, Rambla Nova. El Carnaval dels Petits. La Rueta de les escoles i llars d’infants, els Sèquits del Rei i la Reina, i les petites bandes musicals Els Francolins, La Barcarola, Tal Com Sona i l’Aula de Música Tradicional de l’Escola de Música. També hi poden participar els més menuts a títol individual en la fila oberta.

15.45 h, plaça del Mercat. Ball infantil amb la companyia Alça Manela presentant l’espectacle Calçats Manela. Berenar popular per a tots els participants en la Rueta, amb coca, xocolata i llesquetes amb botifarra d’ou.

17 h, durant tota la tarda, plaça del Mercat. Carnaval gastronòmic. Tast popular de la botifarra d’ou, iniciada pel Carnestoltes i la Concubina. Coorganitzen: Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les comarques de Tarragona i Cansaladeria Bardolet.

18 h, des del Palau, Teatre Metropol. Represa del Tomb del Carnestoltes, la Concubina, el concubinat, els seus Sèquits i la banda musical Tal Com Sona. Tomb a la Rambla Nova i itinerari per les seus socials de les entitats carnestoltenques al centre de la ciutat, la Part Alta, el barri del Port, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, la Floresta, el Pilar i Torreforta. Col·laboren: Club Vaixell, AV del barri del Port, Amics de la Part Alta, AV La Unió, AV La Floresta, Disc 45, La Ballaruga i Som i Serem.

18.30 h, recinte firal, al costat de Renfe. Ball per a la canalla amb l’històric animador Àngel Daban: A tot drap! Realització de maquillatges per als més menuts per l’Escola Espallargas.

21 h, plaça de la Font. 25 anys de la comparsa La Murga Matutina. Carnaval gastronòmic. Sopar popular ofert per aquesta colla pionera de la nostra festa. Organitza: La Murga Matutina.

24 h, recinte firal, al costat de Renfe. La Cadena 100 i la Comissió del Carnaval presenten el Concert amb: Xerramequ Tiquis Miquis + La Kinky Beat + Meli & The Xavalins. Una de les propostes més personals i internacionals de la moguda mestissa del país (La Kinky) comparteix escenari amb un dels projectes més originals, divertits i creatius de la temporada (Xerramequ), en el qual participa qui fou cantant de La Thorpe Brass, Pele Viader. Completen la nit els ritmes jamaicans i accelerats de Meli & The Xavalins. Entrada gratuïta.

arribaDissabte 17 de Febrer. Rua de l’artesania.

8 h, Mercat Central. Durant tot el matí, segona jornada del concurs de disfresses per als venedors. Organitza: Associació de Venedors del Mercat Central.

10 h, Sant Salvador i Sant Ramon, des dels Prefabricats. Rua del barri. Organitza: AV de Sant Salvador i Sant Ramon. Col·laboren: Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, Aerodance, Grup People, Disc 45 i La Baldufa.

11 h, Mercat Central i voltants. Tradicionals rondes satíriques amb la Ronda dels Ferrer, els seus textos picants i versos carnestoltencs, que enguany amplien el seu horari d’actuació fins a l’hora del vermut.

11.30 h, Torreforta. Desfilada de la comparsa La Ballaruga. Organitza: AV Progressista de Torreforta.

12 h, Casa del Mar, carrer de Francesc Bastos. Concurs de disfresses. Categories: fins a 3 anys, de 4 a 8 anys, de 9 a 12 anys. Inscripcions fins al 23 de febrer. Organitza: AV Verge del Carme. Col·labora: Papereria tècnica i informàtica París.

12 h, des de la plaça del Rei. 2a Baixada del Pajaritu. Cursa de carretons carrossa. Presentació de les carrosses participants, per iniciar la cursa en aquesta plaça, continuar per la baixada de la Pescateria i acabar al Cós del Bou (davant de la Colla Jove), en la modalitat clàssica (amb rodes de coixinets) i en la modalitat pajaritu. Un joc que ocupava la canalla, que jugava amb carretons fets amb peces reciclades i rodes de coixinet. Inscripcions a www.inoutproduccions.org. També al Centre Cultural El Pallol (Antiga Audiència), o bé el mateix dia a la plaça del Rei abans de les 11 h. Organitza: La Colla Pajaritu. Col·laboren: Pinsos Soler, Vermut Yzaguirre, Xarcuteria Carme i Magí, Ruzafa.

12 h, Abacus, Gasòmetre, 32. Sessió de maquillatge, per a nenes i nens de 3 a 7 anys. Organitza: Cooperativa Abacus.


12.30 h, recinte firal, al costat de Renfe. Carnaval gastronòmic. Concert vermut. El primer vermut festiu de l’any, enguany amb Bidònia, d’Arbúcies, grup format per Berta Quintana (pandereta, castanyoles i veu) i Clara Ribatallada (acordió diatònic). El seu repertori va des de temes tradicionals fins a cançons de lluita d’arreu del món, passant pels principals acordionistes contemporanis. Tast de Vermut Miró, Patates Geysel i Olives Plácido.

16.30 h, avinguda Ramón y Cajal, davant de Parc Central i la Necròpolis. Inici de l’arribada de les carrosses participants en la Rua, que quedaran exposades a les 17.30 h.

18 h, des de l’avinguda Ramón y Cajal cap a la Rambla Vella. La Rua de l’Artesania, amb les comparses, comparsers, carrosses, senyeres, penons, la capçalera de foc —Ball de Diables, Drac, Bou i Víbria—, bandes de música La Barcarola, Tal Com Sona, l’Aula de Música Tradicional de l’Escola Municipal de Música, i els Sèquits del Rei i la Reina, amb les seves figures al·legòriques. Itinerari amb indicació horària aproximada de l’arribada de la capçalera: avinguda Ramón y Cajal, Rambla Nova (18.45 h) fins a l’alçada de Sant Agustí (19.15 h), retorn per l’altre lateral de la Rambla Nova, Comte de Rius (19.30 h) i Rambla Vella fins a Sant Francesc (20 h).

19 h, parc de la Ciutat. Circ Cric.

24 h, recinte firal, al costat de Renfe. Cadena Cien i la Comissió del Carnaval presenten la revetlla de Carnaval. Les orquestres Tàndem i Acer Blau desborden amb els seus ritmes versionats la nit més intensa del Carnaval. Servei de guarda-roba i entrada amb consumició inclosa. A més, concurs individual per parelles i per grups entre els assistents, que seran visionats entre les 24.30 h i les 2 h. El veredicte s’emetrà la mateixa nit. Premis: diferents lots de cava. Accés gratuït fins a les 24.30 h. Preu a partir de les 24.30 h: 5 € amb consumició inclosa. I a partir de les 2 h podreu sortir i entrar novament al recinte.


1.30 h, recinte firal. Arribada dels Sèquits del Rei i la Reina.

arribaDiumenge 18 de Febrer. Rua de lluïment.

10 h, des del carrer Violant d’Hongria i fins al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau. Desfilada de la comparsa de Carnaval de La Unió. Organitza: AV La Unió.

11 h, Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau. Xocolatada. Organitza: AV La Unió.

11.30 h, Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau. Concurs de disfresses. Organitza: AV La Unió.

11.30 h, Palau, Teatre Metropol. 37è Concurs de Disfresses Infantils. Inscripcions al Teatre a partir de les 10 h. Organitza: Club Maginet.

12 h, parc de la Ciutat. Circ Cric.

12.30 h, parc fluvial del riu Francolí. Carnaval esportiu: 5è Concurs Olímpic de Llançament de Telèfons Mòbils. Llançadors, mòbils, jutges, rècords, trofeus…, tots els ingredients per a la gala esportiva més esbojarrada del país.

18 h, parc de la Ciutat. Circ Cric. Funció de comiat.

19 h, des de la plaça del Mercat, per la Rambla Nova i enguany Comte de Rius fins a la Rambla Vella. La Rua de Lluïment. La rua de les comparses més espectaculars, així com els Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina 2007. Els membres de les comparses entraran a la plaça de la Font per la Bocacalle.

20.30 h, aproximadament. Cloenda de la Rua de Lluïment: col·locació dels penons i estendards al balcó de l’Ajuntament i espectacular Vol del Doctor Mistela amb la seva xeringota, des de la façana municipal fins a la bóta monumental.

arribaDilluns 19 de Febrer. Concurs de Drag Queens

21 h, Palau, Teatre Metropol. 3r Concurs de Drag Queens. Inscripcions: tel. 626 751 475 i www.missdragqueen.com. Organitza: Amics de la Part Alta. Col·laboren: Cadena Ser i Bon Rotllo Espectacles. A diferència d’anys anteriors, l’accés serà amb una entrada numerada. Preu: 3 €. A la venda a partir del dimarts 13 de febrer al Teatre.

21 h, des de la plaça de la Font, fins a la 1 h de la matinada. 25 anys de la comparsa La Murga Matutina. Passejada del Ninot, acompanyat per la banda musical La Ginjolada, tot visitant diferents locals de la ciutat. Organitza: La Murga Matutina.

arribaDimarts 20 de Febrer. Dol, Enterrament i Crema. El Dimarts de Dol més típic de Catalunya.

10 h, des del Palau, Teatre Metropol, i en direcció a la plaça del Mercat. Les esqueles: Mascarada del Dol —per la Colla La Bóta— i Ministrers del Camp i del Llamp. Patrocina: Casa Boada.

17 h, vestíbul del Palau, Teatre Metropol. Obertura de la casa mortuòria i vetlla del fèretre del Carnestoltes, amb el Ninot i la Ninota, i obsequi del típic pa amb vi i sucre. Organitza: Colla La Bóta.

20.45 h, Rambla Nova davant del Palau, Teatre Metropol. Concentració de les comparses del dol, ploraneres, Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria, Colla Diables Voramar del Serrallo, timbalers diversos, Mascarada del Dol, els Cremallers de teia, els Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina —aquest segon, repartint el testament de la Reina— i bandes Els Francolins i Unió Musical.

21 h, Rambla Nova davant del Palau, Teatre Metropol. Sortida del Ninot i de la Ninota, amb els seus Sèquits i Cremallers, i lliurament del testament del Carnestoltes al notari Llucifer. Itinerari pel carrer Comte de Rius fins a la plaça de la Font.

21.15 h, plaça de la Font. Testament del Carnestoltes per part de Llucifer, notari reial.

21.30 h, des de la plaça de la Font. L’Enterrament del Carnestoltes amb les comparses del dol, ploraneres amb carxofes i espelmes, foc del Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria i Colla Diables Voramar del Serrallo, Mascarada del Dol, Cremallers, Sèquits del Carnestoltes i la Concubina, Ninot i Ninota, i bandes Els Francolins i Unió Musical. Itinerari: Cós del Bou, Pescateria, la Nau, Misericòrdia i plaça de la Font.

22 h, plaça de la Font. Carnaval gastronòmic. Sopar popular de coca amb recapte i llonganissa.

22.30 h, plaça de la Font. Espectacular castell de focs artificials i crema del Ninot i la Ninota dins la Bóta: diables, bèsties i Pirotècnia Peñarroja. Encesa de la Bóta per part dels Cremallers.

23 h, plaça de la Font. Veredicte del concurs de comparses i lliurament dels premis, penons i cremallers. A diferència d’anys anteriors, enguany s’atorgaran un primer premi, un segon premi i tretze tercers premis ex aequo, a més dels de participació, constància i anècdota.

23.50 h, aproximadament. Campanar de la Catedral. Toc de Quera o entrada a la Quaresma: Campaners de la Catedral.

arribaFuente: La web del carnaval de Tarragona

Comentarios


Escribe un comentario

Patrocinadores

Haz tu donativo

Tambien puedes ayudarnos económicamente realizando un donativo a través de la pasarela de pago de PayPal
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al navegar o utilizar nuestros servicios aceptas el uso que hacemos. Saber más