Programa de actos del Carnaval de Tarragona 2006

13/02/06
Aqui teneis el programa de actos del carnaval de este año, para que no os perdais nada:


Diumenge 19 de Febrer. Segona gran diada gastronòmica del Xarró tarragoní i visita de les colles de Reus.

Dilluns 20 de Febrer. Els entreteniments

Dimarts 21 de Febrer. La Bóta dels 25 Carnaval

Dimecres 22 de Febrer. L’Entrada a la ciutat del Carnestoltes i la Concubina

Dijous 23 de Febrer. Dijous Gras

Divendres 24 de Febrer. Carnaval dels Petits, Tombet i Tomb del Rei i la Reina

Dissabte 25 de Febrer. Rua de l’artesania

Diumenge 26 de Febrer. Rua de lluïment

Dilluns 27 de Febrer. Concurs de Drag Queens

Dimarts 28 de Febrer. Dol, Enterrament i Crema. El Dimarts de Dol més típic de Catalunya
Diumenge 19 de Febrer. Segona gran diada gastronòmica del Xarró tarragoní i visita de les colles de Reus.

9.30 h, plaça de la Font. Encesa dels fogons. El Xarró és la sopa centenària que els nostres avantpassats cuinaven amb productes casolans. Fa dos anys que la vam recuperar, precisament coincidint amb el diumenge d’inici del Carnaval. L’any passat fins i tot la vam portar a Reus. Enguany, per oferir més plats, el Xarró es cuinarà i se servirà ja des de l’esmorzar i fins al dinar.

11.30 h, plaça de la Font. Carnaval gastronòmic. Inici de la 2a Xarronada, la sopa del Carnaval de Tarragona. Preu: 2 €. Cada tiquet inclou el xarró, una broqueta de botifarra d’ou, fruits secs, vi del Camp de Tarragona, escorreguda de Chartreuse i l’ús de plats tèrmics i coberts. Hi haurà servei de taules per a la degustació.

12.30 h, plaça de la Font. A Tarragona manxen i a Reus enganxen. Les comparses de Tarragona reben la visita de les colles de Reus. Tot seguit, vermut popular ofert pels ganxets: esperem, doncs, que sigui generós! Coorganitzen: Comissió del Carnaval de Tarragona i Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval.

13 h, plaça de la Font. Continuació de la Xarronada culinària fins a acabar existències.

arribaDilluns 20 de Febrer. Els entreteniments

20 h, Teatre Metropol. Inauguració de l’exposició audiovisual i fotogràfica de l’Agrupació Fotogràfica: 25 anys del Carnaval democràtic de Tarragona. Any rere any han estat al peu del canó, captant l’evolució de la festa. També inauguració de l’exposició de cartells del Concurs 2006. Tast popular d’escorreguda de Chartreuse i de botifarra d’ou. Organitza: Agrupació Fotogràfica de Tarragona.

arribaDimarts 21 de Febrer. La Bóta dels 25 Carnaval

10 h, plaça de la Font. L’Associació per a la Conservació de Figures Festives de Catalunya aixeca la Bóta, que serà cremada la darrera nit.

12 h, plaça de la Font. Presentació del Ninot i de la Ninota, per l’Associació per a la Conservació de Figures Festives i els Sèquits del rei Carnestoltes i la reina Concubina.

20.30 h, La Vaqueria, carrer Rebolledo, 11. Lliurament dels Premis Fototecla 2005. Organitza: Ball de Diables. Col•labora: Acofot.

arribaDimecres 22 de Febrer. L’Entrada a la ciutat del Carnestoltes i la Concubina

19 h, des del Palau del Carnestoltes i la Concubina, instal•lat al Teatre Metropol. Entrada a la ciutat del Carnestoltes XXV, la Concubina XII, els Sèquits i concubinats respectius de les comparses Cayo Largo i La Ballaruga, en les seves carrosses amb els Ninots al•legòrics, així com dels penons i estendards de totes les comparses que els vulguin acompanyar. La Companyia de Comediants La Baldufa els fa els honors amb el seu Zeppelin. Itinerari: Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.

19.30 h, plaça de la Font. Rebuda i salutació de la Mascarada de l’Entrada, integrada pel Taller de Dansa Màrmara, seguint l’antic costum dels boters tarragonins, que és corresposta per les actuacions dels Sèquits reials. Col•locació dels penons i estendards de les comparses al voltant de la Bóta.

Tot seguit, investidura del Boter d’Honor 2006, el Gremi de Xarcuters i Cansaladers de les comarques tarragonines, per la seva vinculació amb una de les tradicions carnavaleres més nostrades: la botifarra d’ou. Lliurament al Carnestoltes i la Concubina de la vara de comandament de la ciutat per part del consistori, que l’agraeixen amb el fastuós Sermó.

20 h, aproximadament, plaça de la Font. Disparada dels vint-i-un morters pirotècnics i Tronada per la Pirotècnia Arco Iris del País Valencià.

21 h, Teatre Metropol. Teatre d’humor. Albena Teatre presenta Perfect, una befa de les desgràcies d’un mascle poc perfecte, minvant: les tribulacions d’un home a qui li comença a desaparèixer el penis. Aquest insòlit procés d’involució genital posarà en crisi la seva existència i li farà viure tota una sèrie de peripècies, en les quals té un protagonisme destacat l’actriu tarragonina Noèlia Pérez. Preus: 18 i 15 €. Venda de localitats al servei central de taquilles del Teatre Metropol i les 24 hores al Servicaixa, al telèfon 902 33 22 11 i per Internet a www.servicaixa.com.

arribaDijous 23 de Febrer. Dijous Gras.

9 h, Rambla Nova, davant de les Teresianes. Esmorzars de coca de llardons. Organitza: Colla La Bóta.

9 h, des del Palau del Carnestoltes, Teatre Metropol. El Tombet del Carnestoltes XXV, la Concubina XII, concubinat, Sèquits reials i la Petita Banda Tal com sona per les diferents escoles i llars infantils. El gran èxit de les visites que la família carnestoltenca ha realitzat a les escoles els divendres ha motivat que enguany s’ampliïn a la jornada del dijous.

11 h, Rambla Nova. Tast popular de la botifarra d’ou amb el Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les comarques tarragonines i Cansaladeria Bardolet.

19.30 h, recinte del Carnaval al Moll de Costa. La Disfressa d’Or, brillant passarel•la amb les disfresses individuals més espectaculars. Obertura de portes: 19 h.

20.30 h, esplanada davant del Col•legi Cèsar August. Stardust Circus International presenta el Gran Circ Nacional Xinès: Yin Yang. El millor de 2.000 anys de circ. Una oportunitat única que supera els circs més espectaculars que hagueu pogut veure. Equilibri, bellesa i perfecció s’uneixen de forma gairebé impossible en les actuacions acrobàtiques dins la tradició xinesa més pura. Funció d’estrena. Preus: de 15 a 42 €. Nens menors 14 anys, carnet jove i majors de 65 anys: 5 € de descompte. Venda de localitats al servei central de taquilles del Teatre Metropol i les 24 hores al Servicaixa, al telèfon 902 33 22 11, per Internet a www.servicaixa.com i també a través del servei de El Corte Inglés.

22.30 h, Teatre Metropol. Ismael Serrano en concert. Digníssim hereu de la vella guàrdia de cantautors, el de Vallecas ha demostrat amb el seu sisè àlbum, Naves ardiendo más allá de Orión, que omple recinte rere recinte amb el seu estil intimista, nostàlgic i amb pinzellades combatives. Preu: 20 €. Venda de localitats al servei central de taquilles del Teatre Metropol i les 24 hores al Servicaixa, al telèfon 902 33 22 11 i per Internet a www.servicaixa.com.

24 h, en acabar Ismael Serrano, La Vaqueria, carrer Rebolledo, 11. La Boina en concert. Aquest quartet de Mollet del Vallès, que combina, des de fa cinc anys, instruments tradicionals i bases preenregistrades, van ser els guanyadors del concurs Sona 9-Folc 2005, convocat per Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i Enderrock.

arribaDivendres 24 de Febrer. Carnaval dels Petits, Tombet i Tomb del Rei i la Reina

8 h, Mercat Central. Durant tot el matí, concurs de disfresses per als venedors, modalitats individual i col•lectiva. Organitza: Associació de Venedors del Mercat Central.

9 h, des del Palau del Carnestoltes, Teatre Metropol. Segona jornada del Tombet del Carnestoltes XXV, la Concubina XII, concubinat, Sèquits reials i les Petites Bandes L’Alegria i Tal Com Sona, per les diferents escoles i llars infantils.

12 h, Mercat Central i voltants. Visita del Carnestoltes, la Concubina i tot el concubinat.

15.30 h, Rambla Nova. El Carnaval dels Petits. La Rueta de les escoles i llars d’infants, els Sèquits del Rei i la Reina, les petites bandes L’Alegria, Els Francolins i Tal com Sona. Desfilaran les escoles bressol El Ninot, La Taronja, Baobab, Yo Ni, les llars d’infants La Baldufa, Bonavista, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau, els CEIP Joan Roig i Saavedra, el Col•legi del Carme i l’EBM el Serrallo. També hi poden participar els més menuts a títol individual en la fila oberta.

15.45 h, plaça del Mercat. Ball infantil: Struc presenta A ballar toca. Berenar popular per a tots els participants en la Rueta, amb coca, xocolata i llesquetes amb botifarra d’ou.

17 h, durant tota la tarda, plaça del Mercat. Tast popular de la botifarra d’ou, iniciada pel Rei i la Reina. Coorganitzen: Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les comarques de tarragona i Cansaladeria Bardolet.

17 h, Centre Cívic Sant Salvador. Festa infantil amb el grup People. Organitza: Associació de Veïns de Sant Salvador i Sant Ramon.

18 h, des del Palau del Carnestoltes i la Concubina, Teatre Metropol. El Tomb del Carnestoltes XXV, la Concubina XII, el concubinat, els seus Sèquits i la Petita Banda Tal com Sona. Tomb a la Rambla Nova i itinerari per les seus socials de les entitats carnestoltenques al centre de la ciutat, la Part Alta, el barri del Port, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, la Floresta, el Pilar, Torreforta i el port esportiu. Col•laboren: Associació de Veïns La Floresta, Amics de la Part Alta, Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau, Grup Disc 45, Grup Aerodance, Som i Serem, Tàrraco de Luxe, Associació de Veïns del Port, La Ballaruga i Cayo Largo.

18.30 h, recinte de Carnaval al Moll de Costa. Ball per a la canalla amb el grup Rovell d’Ou de Vilafranca: Visca, visca el Carnaval. Realització de maquillatges per als més menuts per l’Escola Espallargas.

20.30 h, esplanada davant del Col•legi Cèsar August. Stardust Circus International presenta el Gran Circ Nacional Xinès: Yin Yang.

22.30 h, recinte de Carnaval al Moll de Costa. Diari de Tarragona, les cadenes 40 Principals, Dial i Ser i la Comissió del Carnaval presenten Ojos de Brujo en concert + Zulu 9.30. La banda senyera del nou flamenc-hop barceloní destapa el seu tercer àlbum, Techari, en el qual es mouen entre el hip-hop i la música afrocubana: mestissatge de primera. Venda d’entrades a les taquilles del Teatre Metropol, a les botigues de discos i les 24 hores al Servicaixa, al telèfon 902 33 22 11 i per Internet a www.servicaixa.com. Preus: 18 €, anticipat; 16 €, anticipat amb Carnet Jove; 20 €, porta.

arribaDissabte 25 de Febrer. Rua de l’artesania.

8 h, Mercat Central. Durant tot el matí, segona jornada del concurs de disfresses per als venedors. Organitza: Associació de Venedors del Mercat Central.

10 h, Sant Salvador i Sant Ramon, des dels Prefabricats. Rua del barri. Organitza: Associació de Veïns de Sant Salvador i Sant Ramon. Col•laboren: Col•lectiu de Dones de Sant Salvador, Aerodance, Grup People, Disc 45 i La Baldufa.

11 h, Torreforta. Desfilada de la comparsa La Ballaruga. Organitza: Associació de Veïns Progressista de Torreforta.

11.30 h, Mercat Central i voltants. Rondes satíriques d’arrel tradicional amb la Ronda dels Ferrer. Textos picants i amb segones de canvi per al gaudi fester.

12 h, Casa del Mar, carrer de Francesc Bastos. Concurs de disfresses. Categories: fins a 3 anys, de 4 a 8 anys, de 9 a 12 anys. Inscripcions fins al 23 de febrer. Organitza: Associació de Veïns Verge del Carme. Col•labora: Papereria tècnica i informàtica París.

12 h, des de la plaça del Rei. Cursa de carretons carrossa “La Baixada del Pajaritu”. Presentació dels carretons carrossa participants, per iniciar la cursa en aquesta plaça, continuar per la baixada de la Pescateria i acabar al Cós del Bou (davant de la Colla Jove), en la modalitat clàssica (amb rodes de coixinets) i en la modalitat pajaritu. Des d’Inout retroben una tradició oblidada: el joc que cap als anys cinquanta i seixanta ocupava la canalla, que jugava amb carretons fets amb peces que trobaven i rodes de coixinet. Les colles d’amics es feien els seus vehicles i baixaven pels carrers amb pendent. Organitza: Inout Produccions. Col•laboren: Pneumàtics Sevil i Vermut Yzaguirre.

12.30 h, recinte de Carnaval al Moll de Costa. Concert vermut amb la Societat La Polar. El primer vermut festiu de l’any amb els ritmes populars d’aquesta formació igualadina. Tast de Vermut Miró, Patates Geysel i Olives Plácido.

16.30 h, avinguda Ramón y Cajal, davant de Parc Central i parc de la Ciutat. Inici de l’arribada de les carrosses participants en la Rua, que quedaran exposades a les 17.30 h.

17 h, esplanada davant del Col•legi Cèsar August. Stardust Circus International presenta el Gran Circ Nacional Xinès: Yin Yang.

18 h, des l’avinguda Ramón y Cajal cap a la Rambla Vella. La Rua de l’Artesania, amb les comparses, comparsers, carrosses, senyeres, penons, la capçalera de foc —Ball de Diables, Drac, Bou i Víbria—, bandes de música —L’Alegria d’Amposta i Tal com Sona—, batucades de percussió i els Sèquits del Rei i la Reina, amb les seves figures al•legòriques. Itinerari amb indicació horària de l’arribada de la capçalera: avinguda Ramón y Cajal, Rambla Nova (18.45 h) fins a l’alçada de Sant Agustí, Sant Agustí (19.15 h) i Rambla Vella fins a Sant Francesc (19.45 h).

21 h, esplanada davant del Col•legi Cèsar August. Stardust Circus International presenta el Gran Circ Nacional Xinès: Yin Yang.

24 h, recinte de Carnaval al Moll de Costa. Cadena 40 Principals, Cadena Dial i la Comissió del Carnaval presenten la revetlla de Carnaval: orquestres Nuevo Talismán i Top Manta. Els ritmes més joves i trepidants, amb les versions més extasiants, en la nit més intensa de la festa. Serveis de guarda-roba i entrada amb consumició inclosa. A més, concurs individual, per parelles i per grups entre els assistents, que seran visionats entre les 24.30 h i les 2 h. El veredicte s’emetrà la mateixa nit. Premis: diferents lots de cava. Accés gratuït fins a les 24.30 h. Preu a partir de les 24.30 h: 5 € amb consumició inclosa. I a partir de les 2 h podràs sortir i entrar novament al recinte.

1.30 h, recinte de Carnaval al Moll de Costa. Arribada dels Sèquits del Rei i la Reina.

arribaDiumenge 26 de Febrer. Rua de lluïment.

11 h, Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau. Concurs de disfresses. Organitza: Associació de Veïns La Unió.

11.30 h, Palau del Carnestoltes i la Concubina, Teatre Metropol. 36è Concurs de Disfresses Infantils. Inscripcions al Teatre a partir de les 10 h. Organitza: Club Maginet.

12.30 h, parc fluvial del riu Francolí. Carnaval esportiu: quart Concurs de Llançament de Telèfons Mòbils. Llançadors, mòbils, jutges, rècords, trofeus…, tots els ingredients per a la gala esportiva més esbojarrada.

16 h, esplanada davant del Col•legi Cèsar August. Stardust Circus International presenta el Gran Circ Nacional Xinès: Yin Yang.

19 h, des de la plaça del Mercat, per la Rambla Nova i Sant Agustí fins a la Rambla Vella. La Rua de Lluïment. La rua de les comparses més espectaculars: Grup Aerodance —rei del 2005—, Aquí Hi Ha Marro—reina del 2005—, Disc 45, Petada, AV La Unió, Los Duendes, Dones de Sant Salvador, AMPA Mare de Déu del Carme, Club Vaixell, Acadèmia de Ball May, Esbart Dansaire, Tàrraco de Luxe, Amics de la Part Alta, Residencial Palau - Torres Jordi, AV La Granja, així com els Sèquits del Rei i de la Reina 2006. Els membres de les comparses entraran a la plaça de la Font per la Bocacalle.

20 h, esplanada davant del Col•legi Cèsar August. Stardust Circus International presenta el Gran Circ Nacional Xinès: Yin Yang.

20.30 h, aproximadament. Cloenda de la Rua: col•locació dels penons i estendards al balcó de l’Ajuntament i espectacular Vol del Doctor Mistela amb la seva xeringota.

arribaDilluns 27 de Febrer. Concurs de Drag Queens

21.30 h, Palau del Carnestoltes i la Concubina, Teatre Metropol. 2n Concurs de Drag Queens. Inscripcions: secaber@hotmail.com, 626 75 14 75. Organitza: Amics de la Part Alta. Col•labora: Cadena Ser. Accés amb invitació, que es podrà recollir al Teatre Metropol i a la Cadena Ser (av. Roma, 5).

arribaDimarts 28 de Febrer. Dol, Enterrament i Crema. El Dimarts de Dol més típic de Catalunya.

10 h, des del Palau del Carnestoltes i la Concubina, Teatre Metropol, i en direcció a la plaça del Mercat. Les esqueles: Mascarada del Dol —representada per la Colla La Bóta— i Ministrers del Camp i del Llamp. Patrocina: Casa Boada.

17 h, vestíbul del Palau, Teatre Metropol. Obertura de la casa mortuòria i vetlla del fèretre del Carnestoltes XXV, amb el Ninot i la Ninota, i obsequi del pa amb vi i sucre. Organitza: Colla La Bóta.

20,30 h, esplanada davant del Col•legi Cèsar August. Stardust Circus International presenta el Gran Circ Nacional Xinès: Yin Yang.

20.45 h, Rambla Nova davant del Palau, Teatre Metropol. Concentració de les comparses del dol, ploraneres, Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria, colla diables Voramar del Serrallo, timbalers diversos, Mascarada del Dol, els Cremallers de teia, els Sèquits del Rei i de la Reina, banda Els Francolins i banda Unió Musical.

21 h, Rambla Nova davant del Palau, Teatre Metropol. Sortida del Ninot i de la Ninota, amb els seus Sèquits i Cremallers, i lliurament del testament del Carnestoltes al notari Llucifer. Itinerari pel carrer Sant Agustí fins a la plaça de la Font.

21.15 h, plaça de la Font. Testament del Carnestoltes per part de Llucifer, notari reial.

21.30 h, des de la plaça de la Font. L’Enterrament del Carnestoltes amb les comparses del dol, ploraneres amb carxofes i espelmes, foc del Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria i colla diables Voramar del Serrallo, Mascarada del Dol, Cremallers, Sèquits del Rei i de la Reina, que repartirà el seu Testament, Ninot i Ninota, banda Els Francolins i banda Unió Musical. Itinerari: Cós del Bou, Pescateria, la Nau, Misericòrdia i plaça de la Font.

22 h, plaça de la Font. Sopar popular de coca amb recapte i llonganissa.

22.30 h, una hora abans que en les edicions anteriors, plaça de la Font. Espectacular castell de focs artificials i crema del Ninot i la Ninota dins la Bóta: diables, bèsties i Pirotècnia Igual de Canyelles. Encesa de la Bóta per part dels Cremallers.

23.50 h, aproximadament. Campanar de la Catedral. Toc de Quera o entrada a la Quaresma: Campaners de la Catedral.

arribaFuente: La web del carnaval de Tarragona

Comentarios


Escribe un comentario

Patrocinadores

Haz tu donativo

Tambien puedes ayudarnos económicamente realizando un donativo a través de la pasarela de pago de PayPal
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al navegar o utilizar nuestros servicios aceptas el uso que hacemos. Saber más